Det är höstlov och Halloween och det är fullt upp! Jag har båda barnen hemma och det är väldigt roligt, men också väldigt intensivt.

För att inte bröderna skall klättra på väggarna och reta gallfeber på mig och varandra gäller det att försöka aktivera oss varje dag. Idag var vi i Slottsskogen med tänkt adress den nyrenoverade jättelekplatsen Plikta. Men väl framme hade lillgrabben somnat i vagnen och den större sonen var trött efter promenaden dit, och dessutom var det tjockt med folk. Vi satte oss ganska snart på en parkbänk och åt vår lunchmatsäck för att sedan gå förbi pingvinerna och sälarna innan vi gick hem till vår gård och röjde en stund. I morgon ska vi till ett ”lek och busland” … aktivera oss, som sagt.

Jag lovade ju att återkomma med de nymfer jag har hunnit att binda mellan alla händelser den senaste veckan, och är är de. Det är egentligen inget speciellt med dem förutom att de är suveräna fiskeflugor. Frank Sawyers suveräna grundmönster består ju av endast koppartråd och fasanstjärtsfibrer, vilken genial och enkel fluga. Trots den enkla genialiteten är det få mönster som är lika kopierade och modifierade.

Den här varianten med påfågelherl som thorax, förtyngd med några varv blytråd under thorax och ribbing av D-Rib eller Micro Tubing har jag fått både harr, öring och regnbågsöring på i år. Den är en favorit!

  • Plastic PTN
  • Tråd: Danville Spider Web
  • Krok: Tiemco 200R
  • Vikt: några varv tunn blytråd under thorax
  • Stjärt, kropp, vingtäckare och ben: fiber från fasanstjärt i svart, gul, oliv och gul
  • Rib: D-Rib eller Micro Tubing i passande färg
  • Thorax: påfågelherl