Ibland skulle man behöva fler timmar på dygnet och fler dagar i veckan, den här veckan har varit fulltecknad.

Puh! Äntligen är en händelserik vecka snart slut! Först och främst har vi i familjen gått och köpt ett hus. Hur stort är inte det? Efter en tids letande hittade vi precis det vi sökte och då slog vi till! Men det var en mycket spännande process, speciellt då vi inte var ensamma om att gilla objektet så budgivningen var mycket nervös. Men vi vann till slut och vi slapp tänja på de ekonomiska gränserna, alltså den gräns jag om min fru satt. Det ska bli väldigt skönt att flytta ut ur stan, nämligen bestämt till Åsa en bit söder om Göteborg. Och som de flesta vet är det ett grymt havsöringsfiske där nere. En bonus givetvis!

Mitt i veckan fick jag möjlighet att åka ut några timmar till klubbsjöarna för vad jag antog var årets sista tur med spö i handen. Det var några veckor sedan nu så jag var grymt fiskesugen och sjöarna var verkligen så inbjudande som en sjö kan vara så här års. Lugnt, stilla och vakande fisk här och var. Jag presenterade en lätt förtyngd flicksländenymf och det small på redan i andra kastet. En stridbar regnbågsöring och jag tampades en stund innan den låg i håven och såg så gullig ut att jag satte tillbaka den. Men när jag tog upp spöet och skulle dra ut löslina för att kasta ut igen havererade min rulle. Jag försökte laga den vid strandkanten men det gick inte. Så jag fick sur sätta mig i bilen tillbaka mot stan igen. Tio minuters fiske och en fisk är givetvis effektivt, men det är inte så här jag vill avsluta den här säsongen, så jag ska se om jag eventuellt får till en tur till i år. Rullen åker på reklamation, den saken är säker i alla fall.

Idag var det dessutom arbetsmöte i fiskeklubben. Skönt för en föräldraledig kontorsråtta som jag att få lite fysiskt arbete. Jag och några kamrater kämpade med att bryta upp en rutten brygga med pålar och allt, det var kämpigt ett tag men vi lyckades. Till vintern när isen ligger ska en ny brygga pålas och plankas.

Jag har även hunnit med att fira min bror som fyllde 40, den stora festen var i går så man är lite trött i mössan nu känner jag.

Mitt emellan alla händelser har jag även försökt att få lite tid vid flugbindningsbordet. Säsongen har gått hårt åt mina fasantjärtsnymfer, men det är ju bara positivt. Så jag ville ha den bindningen klar innan jag fortsätter mitt projekt med att binda mig igenom dagsländans livscykel. Om du läst här tidigare vet du kanske att jag nu har kommit till de ytnära kläckarna. Men fasanstjärtsnymfer är verkligen en favorit att binda, och jag har grunnat på en variant som jag bundit i veckan, och mer om detta kommer här inom kort.

Tight lines & threads!