Igår var det hat och idag är det kärlek, känslorna svänger snabbt.

Om du läst ett av gårdagens inlägg så ”ojade” jag mig där om hur vissa butiker drar ett likhetstecken mellan Turkey Biots och Turkey Biot Quills. Men idag är det inga hatkänslor här hos mig utan tvärtom, kärlek. För idag mottog jag ett efterlängtat kuvert från USA med en laddning ny krok.

De krokar jag nog använder mest är båda från japanska Tiemco, TMC 101 för torrflugor och TMC 200R för nymfer. Tiemco har ju likt de flesta andra krokfabrikatörer haft och har fortfarande de vanliga små plastaskarna med krok i men med dagens leverans fick jag de nya krokförpackningarna, och de är ju bara för smarta! En genomskinlig liten ”zip-påse” med en påklistrad liten magnet på som håller krokarna på plats. Hur smart är inte det? Det är lätt att se hur mycket krok man har kvar och man riskerar inte att få krok över hela golvet om man råkar slinta till när man öppnar plastburken (något som hänt mig flertalet gånger), speciellt jobbigt om det är krok i väldigt små storlekar.

För övrigt så sorterade jag mina flugaskar igår och upptäckte att jag bör fylla på med några små små torra midges eller buzzers, kalla det vad du vill. Så nu sätter jag mig och passar på att binda upp några små sådana på mina nya TMC 101 krokar.