Klinkhamer Special (Black & Olive)

Imorgon är det lördag, och det är ju alltid trevligt. Men den här lördagen är väldigt speciell.

Äntligen är det dags! Imorgon lördag sätter jag mig på tåget mot Norrköping, Per möter upp mig på stationen (hoppas jag), sen sticker vi hem till honom och sover några timmar innan vi på natten mellan lördag och söndag styr hans bil mot norr. Att jag/vi har längtat efter detta är ju ingen nyhet, men det är nog svårt för den oinvigde att förstå storheten i detta. Idag packar jag och smörjer in linorna, målet är en så minimalistisk packning som möjligt, vi får se hur det blir med det.

Sist vi var norröver och fiskade hade vi ett fantastiskt sommarväder, nästan för bra. Vattnet i ån steg med nio grader under vår vistelse och Danican började kläcka vår sista natt vi kunde fiska. Ja, ni har hört den förut … Det här året kommer vi inte ha lika tur med vädret, det utlovas massor av regn och en dygnsmedeltemperatur på runt 10 grader. Förhoppningsvis är detta bara positivt för fisken och fisket, dock är ju det här med vattennivån i ån. För hög vattennivå är ju sällan positivt, men det är lätt att skrocka och konspirera, och det hör ju lite till fisket. Eller hur?

Det var ju tänkt att jag skulle binda upp en massa Klinkhamer Speical i veckan, några blev det men inte så många som jag hade hoppats. Det har varit en väldigt varm och vacker vecka här på västkusten och vi har varit ute och badat vid havet nästan varenda dag. Härligt! Dock gör ju solen och värmen att man blir ganska trött på kvällen, och jag har på bästa flugbindningstid (när barnen gått och lagt sig) mest suttit och legat och pustat i soffan. Även nätterna har varit väldigt varma och då har jag svårt att sova. Inte bara jag visade det sig, även barnen har lidit av de varma nätterna och bestämt sig för att sova i mammas och pappas säng hela veckan. Så fyra personer i sängen en varm och fuktig sommarnatt är inte idealet för mig, så jag har stigit upp och lagt mig i soffan istället. Och soffan är bredvid min flugbindningshörna, så det har blivit några korta nattsessioner vid städet.

Klinkhamer är ju ingen avancerad fluga alls; dubbing, polygarn att binda hacklet runt och så tvinnat påfågelherl som thorax. Men jag kände mig kreativ på nätterna och laborerade lite med kroppsmaterialet på några flugor men så till slut kom även jag på att originalet nästan alltid är bäst. Dock ”spetsade” jag till mina varianter med att ribba kroppen med Hends Body Quill, detta för lite extra lyster och att förstärka dubbingen. Jag har bundit på Partridge 15BNX som har en lite mer distinkt ”böj”, den bästa kroken för ändamålet, tycker jag. De färger jag nästan uteslutande binder och fiskar med på den här flugan är i oliv och svart, så jag höll mig till de färgerna och band upp några stycken i krokstorlek 12, 14 och 16.

Om ett par dagar drillar jag stor harr och öring på de här flugorna, hur låter det?