Kimball's Emerger

Nu har jag verkligen börjat att räkna ner inför resan till Tännäs och produktionen vid bindstädet går bra, men jag hamnar på sidospår hela tiden.

Det var ju tänkt att jag nu skulle komplettera min flugask med ett gäng Klinkhamer Special i olika storlekar. Men så härom kvällen satt jag och lyssnade på musik och plockade fram datorn och jag hamnar vid sådant beteende då lätt på flugbindningssidor. Resultatet av detta utmynnade i två mönster jag bundit i veckan, och mönstrena var verkligen roliga att binda. Dessutom skall de båda mönstren fungera ypperligt under skymnings- och mörkerfiske, och det är ju något som Per och jag gett oss den på att vi skall göra i år.

Det första mönstret jag band upp är en fluga från Charlie’s Flybox som han kallar Kimball’s Emerger och skall imitera små kläckande mygg och fjädermygg men kan imitera mycket annat smått på vattenytan också,  t ex. små dagsländor och flygmyror. Jag band upp några stycken i  krokstorlek 18 och 20.

Ammarnäs Special Pupa

Det andra mönstret är en fluga som kallas för Ammarnäs Special Pupa och påminner givetvis mycket om klassikern Superpuppa. Jag tror mycket på den här flugan, även denna imiterar allt och ingenting. Den här band jag upp i krokstorlek 12, 14, 16 och 18.

Två heta mönster som kan imitera både det ena och det andra och skall fungera ypperligt vid mörkerfiske, precis vad jag behövde. Trout beware!

Nu ska jag i alla fall sätta mig vid städet och börja min produktion av Klinkhamer Special. Samtidigt ska jag rulla lite Iron Maiden vinyler och drömma mig bort till den fantastiska konserten som jag och 57000 andra var på på Ullevi igår. Var du där?