Burk's Aggravator

Jag har i mitt inre flera gånger spelat upp scenariot hur jag står och drillar de stora och gäckande öringarna i den översta poolen i Tännån. Här är flugan som skall göra drömmen sann.

Om några veckor är det ÄNTLIGEN dags igen för mig och Per att göra den Tännåns övre sträcka osäker, i alla fall för fiskarna. Det var ett par år sedan sist, och efter ett halvårs planerande och funderande känns det nu nästan overkligt att vi snart är på väg. Vi har flera platser och fiskar att ta revansch på, vi är klokare nu och ännu bättre flugfiskare. Det tog några dagar sist innan vi hittade rätt flugor och teknik för ån, men när vi väl gjorde det började ån leverera.

För min del så har jag ett par ställen att ta revansch på. Just dessa ställen och dess harrar gjorde mig nästan vansinnig, jag hade några stora harrar på kroken på dessa ställen, men lyckades inte få dom i håven. Jag nötte och nötte timma efter timma, och det var nästan så att Per kastade en tvångströja till mig till slut. Jag vet att du säkert förstår känslan och revanschlustan?

Förutom att jag har några harrar att ta revansch på så har jag också revansch att utkräva på den allra översta poolen på sträckan. Vi fångade mest små harrar där uppe, men både Per och jag hade ett par rejäla hugg. Jag hade två hugg där uppe som resulterade i tafsbrott med tafspets 4X. Jag vet att det var stor öring, det finns mest öring på sträckans övre del och harr på den nedersta. När jag nu om ett par veckor är på plats igen på skådeplatsen är det den här flugan jag tänkt lura storöringen med, det är den här jag skall skipa rättvisa med. Mönstret är amerikanskt och heter Burk’s Aggravator och den imiterar ju både det ena och det andra – en streamernymf, tycker jag. En småfisk, en flickslände- eller trollsländenymf, eller bara som en fluga som fisken instinktivt hugger på. Vad tror du? Kommer jag att lyckas med denna?

  • Krok: Tiemco TMC 200R #10-18 (här #14)
  • Tag och rib: Krystal Flash (Pearl)
  • Förtyngning: ”guldskalle” och blytråd
  • Stjärt: Marabou (Brown Olive)
  • Kropp: Hare (Olive)
  • Ben: Crazy Legs
  • Thorax: Argentinsk hare (Olive)
  • Thoraxöverdrag: Kalkon