CDC Wiggle Damsel

När man varit från städet några dagar har man mycket idéer i huvudet.

Tillbaka hemma igen efter fyra underbara dagar i Billund, Legoland och Lalandia och mitt huvud var sprängfyllt av idéer att förverkliga vid städet. För mer än ett år sedan band jag en flicksländenymf med hjälp av enbart CDC och jag fångade många fiskar på det mönstret. De jag band upp är nu förbrukade så jag satt mig vid flugbindningsbordet för att binda upp några nya, men ett mönster jag sett på Charlies FlyBox fick mig att utveckla mönstret ytterligare. Resultatet ser ni här och det är alltså en vickande flicksländenymf helt bunden med hjälp av CDC, jag tror den här blir riktigt läcker i vattnet och kommer innebära flera brutala hugg. Och jag behöver inte fundera allt för länge då det äntligen är dags för fiske igen i morgon bitti tidigt tidigt.

Material jag använt för flugan är två olika krokar; Tiemco TMC 101 i krokstorlek 14 (bakkropp) och Tiemco TMC 200R i krokstorlek 16, tafsmaterial (4X) för att binda samman de två ”delarna”, den fantastiska CDCn från Cookshill Fly Tying Materials i färgen Olive (riktigt fin oliv färg) och svarta kulkedjeögon. Vad tror du? Succé eller flopp?