H. Sulphurea, Baetis Rhodani

I veckan har jag varit väldigt duktig, jag har storstädat bland mina flugaskar och resultatet är jag mycket nöjd med.

Jag vet att jag inte är ensam om dilemmat att ha alldeles för mycket flugaskar och flugor med sig till vattnen. För ett par år sedan bestämde jag mig för att göra något åt detta, vilket jag också gjorde. Men, så tog min flugbindning fart på allvar och askarna och flugorna blev allt fler. Så veckans uppdrag och prioritet har varit att för en gångs skull få ordning på mina flugor och antal askar, målet var 3 – 4 askar med logisk uppdelning. Och jag lyckades till slut! Jag har nu en ask som innehåller torrflugor (dag- och nattsländor samt kläckare), en ask med nymfer och ”blöta” nattsländor, en ask med större ”blöta” flugor (flicksländor, trollsländor, våtflugor och streamers) och en ask som i facken innehåller E. Danica och E. Vulgata imitationer i alla stadier samt i foamen på andra sidan mygg- och knottimitationer. Är du inte imponerad? Jag är det! Jag började med 10 askar och lyckades snåla ner det till 4.

I pauserna i mitt sorterande har jag bundit duns med hjälp av Micro Polychenille, tanken är att de här olika färgerna skall täcka kanske de vanligaste sländorna vi har här i Norden. Enligt mitt tycke så är de här imitationerna perfekta fiskeflugor – de imiterar väl, de landar lätt och rätt på vattnet, de flyter och flyter rätt, de är ganska enkla att binda och de levererar! Jag band upp fem av varje ”färg”. Så när fiskarna går och plockar duns och insekterna kläcker är jag nu redo! I höstas lade jag upp en plan för mina flugor och min flugbindning och jag kan nu ÄNTLIGEN bocka av varje rad på listan. Jag är redo, fiskarna får se upp i år …

Liten Baetis Dun, E. Aurivilli, L. Vespertina/Marginata

 

  • Micro Dun
  • Krok: TMC 2488 #16
  • Tråd: Sheer 14/0
  • Kropp: Micro Polychenille
  • Framkropp: CDC Dubbing
  • Vingar: TMC Aero Dry Wing
  • Hackle: Whiting tupp