Till årets säsong har jag bestämt mig för att börja använda midjevadare, och idag fick jag mitt första par levererade.

Det är väldigt sällan jag vadar över naveln, frågan är om jag gjort det någon gång och frågan är också om man verkligen bör göra det, vada över naveln alltså. Visst har jag halkat på jakt efter vakande och svåråtkomlig fisk och blivit blöt ett par gånger och då hade inte vadare i form av en kroppsstrumpa hjälpt.

Jag har sneglat på midjevadare ett tag och beslöt mig slutligen för att slå till på ett par. Efter en del letande och läsande blev jag rekommenderad amerikanska Redingtons för året nya modell, Sonic Pro Wader Pant. Jag blev lovad ett par väldigt prisvärda byxor i en modell som skall sitta väldigt bra, och jag blev inte besviken. Idag levererades de från en av mina favoritbutiker, jag har nu provat dom och är övertygad om att det är de här vadarna jag kommer att använda i år. Snygga (vad nu det har för betydelse?), de sitter perfekt, inbyggda ”gravel guards”, ett väldigt bra vadarbälte (tror inte jag kommer använda hängslena) och vattentäta fickor för snusdosa och andra nödvändigheter. Jag kan verkligen rekommendera de här ”brallorna”, dollarn är låg nu så det är bara att passa på.