The Universal

Jag upprepar mig själv med mönster på nymfer som imiterar allt och ingenting.

Tidigare i år band jag en nymf som var flera nymfer i en, låter det konstigt? Läs mer om vad jag försöker säga här. Sedan dess har jag funderat på hur man kan utveckla detta genom att binda en nymf som inte bara påminner om flera olika mönster utan även om flera olika insekter och andra byten som fisken har på sin meny. Resultatet av mina funderingar landade i den här skapelsen – The Universal. Först och främst imiterar den ju en större dagsländenymf, men jag är övertygad om att fisken även kan ta den för bland annat en flicksländenymf, frilevande nattsländelarv, nattsländepuppa och till och med för ett fiskyngel. De något överdimensionerade benen hoppas jag skall fungera som ben givetvis, men även ge flugan ett lockande liv och beteende under vattnet.

Ett nytt favoritmaterial i min bindning är helt klart Micro Tubing som jag tidigare använt på en torrfluga och här tycker jag materialet fungerar ypperligt för att representera kroppen på flugan/nymfen. Tricket är att använda fasanstjärtsfibrer i samma färg som tuben och att ”ribba” materialet över fasanfibrerna som du tidigare bundit på ovansidan kroken. Effekten blir väldigt insektslik, tycker jag.

Nu återstår bara att testa de här gynnarna vid vattnet också, om jag lyckas lär jag skriva om det här.