CDC Caddis Emergers (Brun & Oliv)

Min flugbindning är åter vid René Harrops giftiga nattsländeserie – och nu har jag kommit till kläckarna.

Jag kan knappt tro att vi är här igen, på söndag gör jag sötvattenspremiär! Veckan har börjat underbart, jag har matat min Lanyard full med prylar, dock råkade min yngste son få tag på tuben med flytgel och var nära att sätta i sig det. Men istället för att hamna i hans mage hamnade det på golvet. Så jag fick beställa en flaska Gink fortare än kvickt. Jag använder Gink för tafsen och/eller när endast några ”punkter” på en fluga skall fettas in, men när hela flugan skall impregneras är Tiemco Dry Dip Super oslagbar, den fungerar ju bra även för CDC.

Jag har även spolat på ny backing och lina på rullarna, det känns riktigt lyxigt att ha både ny lina och backing på både klass 4 och 5 utrustningen inför säsongen. Jag reklamerade ju min RIO Gold #5 och fick en ny tillbaka och sen fick jag en RIO Trout LT #4 på köpet när jag köpte min Lamson Waterworks rulle från USA för ett tag sedan.

Istället för att räkna vak när jag ska somna har jag i veckan funderat mycket på hur jag skall göra med mina flugor. Som det är nu känns det som att jag har en ask för varje insekt och stadie, så en liten shoppingvagn skulle nog vara passande för mig att rulla ut i skogen eller ställa på strandkanten. Men jag har inte riktigt gett upp tanken på att ha två, tre askar som jag har med mig på mina eskapader, lagret får jag ju ha hemma självklart. Jag får återkomma till detta …

Min flugbindning har i dagarna återvänt till Amerika och René Harrop och hans suveräna nattsländeserie, som jag har bundit och skrivit om här tidigare. Och nu börjar det ju verkligen hända något med insekten och vi är nu på vattenytan eller i ytfilmen. Mönstret har ett väldigt talande namn, CDC Caddis Emerger, och den var en fröjd att binda och jag är övertygande om att de är lika fröjdefullt att fiske dem. Jag band dem i oliv och i brunt, på bilderna syns inte kroppsfärgen så väl och ska väl så inte heller göra. Men från fiskens perspektiv nedifrån och upp syns färgen bra och smälter väl in på shucken eller puppskalet som fortfarande släpar från mönstret, här i form av CDC-fibrer i matchande färg till kroppen.

CDC Caddis Emerger (Brun)