F-Fly (Pink)

Det var tänkt att jag skulle fiska i helgen, men så blev det inte. Istället fick jag dämpa min längtan till vattnet genom att drömma om de monsterfiskar jag kommer att drilla med hjälpa av min flugbindning.

Idag var jag och barnen nere hos min bror och hans familj som bor söder om Göteborg och hälsade på. En fantastisk dag, en riktig vårdag. Tussilago, fjärilar, ekorrar, spillkråkor, myror, husflugor och spindlar, våren kom lika fort som isen smält i år. Till och med göken hörde vi, inte illa. Förutsättningarna för flugfiske efter havsöring var utmärkt, dock lämnade jag utrustningen hemma den här gången. Men det tog emot lite när vi tog en sväng ner till havet, som ligger mycket nära min brors hus. Jag har fått havsöring där förut, och det överraskade mig mycket att jag inte såg någon annan som passade på att fiska i den här perfekta viken.

Det blev även ett gäng som inte är rosa

Rosa är antagligen den färg/nyans jag använt minst i min flugbindning, men någon gång skall vara den första, brukar man ju säga. För ett tag sedan fick jag en påse rosa CDC i en felleverans. Jag fick behålla påsen, men trodde nog att den skulle få ligga orörd länge. Men, så läste jag en artikel i det förra numret av Allt om Flugfiske, artikeln handlade om den flugan som kan vara lika effektiv som den är ”enkel” – F-Fly. Flugan är ju tänkt att imitera en nattslända, men kan givetvis imitera mycket mer än så. I artikeln nämnde man att en F-Fly bunden med rosa CDC brukar vara en riktigt giftig harrfluga. Detta gjorde givetvis att jag hajade till och direkt såg användning för det svarta fåret i min samling av CDC-fjädrar.

Jag band upp ett tjugotal i krokstorlekar mellan #14-20 och efter en stund såg skräpkorgen bredvid städet ganska psykadelisk ut. Krok, bindtråd och CDC – ibland är det enklaste också det bästa, det har jag skrivit förut. Jag ser mycket fram emot att presentera de här rosa kusarna för harrarna i sommar.