Uppställning! Stand Up And Be Counted!

När fisken går och plockar sländor i dunstadiet är Paradun min absoluta favoritfluga, här med en liten twist.

Under veckan har jag kompletterat och färdigställt (?) min torrflugeask inför säsongen. Jag har tidigare skrivit om min kärlek till att binda och fiska mönstret Paradun, mönstret är ytterst giftigt när fisken slutat äta kläckare under en kläckning och då alltså gått över till att jaga den färdigkläckta sländan. Storlek, färg och avtryck på vattnet är då viktigt och det här mönstret går lätt att modifiera till de sländor som finns vid vattnet. De delade stjärtspröten och fallskärmshacklet gör avtrycket mycket bra, dessutom flyter den bra och landar nätt på vattenytan. Den rakt uppstående vingen imiterar den dito på en slända i dunstadiet, dessutom gör den flugan synlig för dig som presenterat den för fisken.

I veckan har tankarna varit vid vattnet, när ska jag landa årets första ”godkända” västkustöring? Lite frustrerad är jag nog ändå … Men vid flugbindningsstädet har alltså tankarna och skapelserna varit långt från kustfisket. Efter lite funderande kom jag fram till att det vore kul att mixtra lite med de påsarna med Micro Tubing jag inhandlade för ett tag sedan. Det var roliga flugor att binda och de flyter kanon (jag har kastat dom i badkaret) och jag hoppas snart få använda dom i vatten där det också finns fisk.

Ikväll tog jag en kvällspromenad genom Slottsskogen här i Göteborg och det var underbart att se att de stora dammarna nu är helt isfria! Smältningen har gått fort i år, bara för en vecka sedan var det is över hela vattenytan på samma dammar. Men jag undrar hur isläget är på klubbsjöarna, jag och barnen tar nog en fredagsutflykt och skogspromenad imorgon för att utforska just detta.

Plastic Paradun

Jag valde att binda mönstret i krokstorlek 12, 14 och 16 och gjorde några stycken av varje i färgerna Golden Stone, Oliv, Rost och Påfågel. Jag använde passande underkropp av Wapsi Superfine dubbing och varvade både två och tre stjärtspröt (på den gula valde jag två för att efterlikna den gula forssländan).