Ephemera Vulgata (Dun)

Lördagskvällen bjöd på flugbindning i lugn, ro och i en mörk lägenhet.

Vi har haft lite sjukdom i familjen och den enda som inte varit drabbad är jag. Så övriga familjen slocknade ganska tidigt men jag var fortfarande pigg som en lärka. Det var ju Earth Hour igår, men jag fuskade. Jag släckte ner hela lägenheten, stängde av TV, datorer, routrar, akvarium och andra energislukare. Jag tände endast några ljus och flugbindningslampan, hällde upp ett glas Single Malt och satte mig. Det har varit en vecka med många vårtecken och lite varmare väder, detta inspirerade mig att binda Ephemera Vulgata i dunstadiet. Och det bästa sättet för detta tycker jag är med André Bruns Polychenille.

Jag hann med fem stycken ljusa sländor innan även jag började gäspa och sängen lockade allt mer. På schemat kommande veckor är att komplettera med lika många ljusgröna varianter, sländorna i Tännån, dit jag ska i sommar har Ephemera Danica i den färgen och vi tror att vi prickar in kläckningen perfekt i år. Jag har även tänkt att använda materialet för att göra lite mindre sländor i andra färger.