Fasan vad flymfer!

Så, då är ännu ett delmål i flugbindningen inför säsongen avklarat – flymfer.

I skrivande stund är det snöstorm utanför fönstret och riktiga västkustvindar viner mellan hustaken, betydligt trevligare är det inne i lägenheten och vid flugbindningsstädet. Idag när den lilla tog en lägre lur efter lunchen passade jag på att göra de sista av de flymfer jag tänkt fylla asken med inför säsongen. Mönstret är väldigt enkelt och baseras på det mönster jag tidigare beskrivit, March Brown Emerger. Jag gillar när flymferna är väldigt ”nymflika” och har ganska slanka kroppar, flugan ska ju imitera en nymf som fått nog och är på väg upp mot ytan och kläckas.

Flugan kan fiskas på flera olika sätt, men det giftigaste är att låta flugan driva fritt i strömmen för att sedan lyfta på spöspetsen vid det ställe fisken vakat eller där du vet att de står.

Fasanflymf (oliv)