Double Legs

Vintern biter fortfarande hårt i hela landet, men nu börjar det äntligen skrockas om vår i prognoserna. Vågar vi lita på dem den här gången? Jag lever på hoppet.

Det blev ingen fiskepremiär i februari för mig, utan jag fick avsluta månaden vid bindstädet istället. Jag skrev för ett tag sedan om att jag eventuellt skulle få möjlighet att ha en, för mig, rekordtidig fiskepremiär i år. Men vintern kom som bekant tillbaka och med den flertalet minusgrader som i sin tur gjorde det varken speciellt lockande eller möjligt att fiska.

Ibland är det kul med den inspiration för flugmönster man kan få när man rotar i materiallådorna. Igår rotade jag bland mina trådrullar, jag var säker på att jag köpte olivfärgat ”Gossamersilke” i somras, men jag hittade det inte sist jag satt vid städet, då skulle jag binda upp några flymfer. Till slut hittade jag den eftersökta lilla rullen, helt felplacerad bland ”vanlig” bindtråd. I samma påse låg en obskyr trådrulle som jag aldrig använt, men i samma sekund som jag såg den visste jag varför jag köpt den – Double Legs. Den obskyra tråden är inte obskyr i sig själv, dock är färgen ganska speciell i alla fall i mitt bindande. Tråden jag mumlar om är Danville’s Flymaster 6/0 i färgen Chartreuse.

Double Trouble

Just flugan Double Legs är riktigt bra, den har räddat mig vid regnbågsvattnen flera gånger. När jag tänker på flugan tänker jag direkt på Hökensås och gången jag och Per var där och den enda flugan vi fick fisk på var just denna. Det är självklart inte bara i Hökensås den här flugan är ett måste i flugasken, utan alltid! Jag har ännu inte presenterat den i strömmande vatten, men ser fram emot att göra det till sommaren.

Den bästa SBS jag sett på den här flugan finner du på Edgeflyfishing.com. Som du säkert listat ut har jag från SBS:en bytt ut materialet för flugans stjärt/bakkropp från Nymph Skin till ovannämnda tråd. Om du inte redan har fallit för den här suveräna fiskfångaren, glöm den inte till kommande säsong. Kanske det är just Double Legs som räddar dig vid vattnet när ingenting annat fungerar.