March Brown Emerger

March Brown är en av de riktiga klassikerna när det kommer till flugfiske och flugbindning, här som kläckare och/eller flymf.

March Brown imiterar ursprungligen sländan Rhithrogena germanica och är den mest kända, vanligaste och mest kopierade brittiska sländan. Men det är inte bra i Storbritannien vi hittar sländan utan den är även vanlig i vissa delar av USA, Europa och här hos oss i Sverige. Den välkände flugfiske- och flugbindningsprofilen Johan Klingberg skriver att han under den senaste tiden märkt att denna stora slända blir allt vanligare i hans hemmavatten. Sen fiskar ju March Browns väldigt bra oavsett om Rhithrogena germanica finns vid vattnen du fiskar eller inte, många anser att just denna imitation är en sådan fluga som imiterar allt och ingenting.

Igår kväll satt jag framför datorn och läste nya blogginlägg från de bloggar jag följer genom  den app för RSS-flöde jag har installerad i datorn. Just detta sätt att hålla ordning på ”flödet” och hålla sig uppdaterad rekommenderar jag varmt. Det finns mängder med program och appar för både MAC och PC, och de allra bästa varianterna kan du även ha installerad i din iPhone/iPad eller Android-telefon och att det finns en integration mellan datorn och telefonen/läsplattan. Det sparas alltså inget lokalt i din dator/telefon/läsplatta utan allt sker i ”molnet”. Adressen till den här bloggens RSS-flöde är t ex. den här: http://itsabouttrout.se/?feed=rss2. Nog pratat om tekniken.

I mitt RSS-flöde prenumererar jag på uppdateringar från The Weekly Fly som är en trevlig tjänst där amerikanska flugfiske- och flugbindningsprofiler varje vecka presenterar ett nytt mönster och detta genom en video-SBS. Den här veckans fluga är en March Brown Emerger bunden och presenterad av Matt Wilhelm. Enligt mig ett mycket trevligt mönster som är enkelt att binda. Då mina planer för flugbindningen just nu är att binda flymfer i lite olika storlekar, färger och varianter ansåg jag att denna fluga var perfekt för att komma in i ”flymfstämning”. Mönstret tycker jag också är en bra utgångspunkt för att efterlikna sländor i samma stadie, men i andra färger, byt bara ut fasan- eller kalkonfibrerna till fibrer i andra färger, även hacklet av rapphöna går ju att byta ut till andra nyanser.