Puppa med kanel på

Den senaste veckan har jag uteslutande bundit nattsländor vid städet och igår kom turen till en variant av nattsländepuppa jag inte bundit tidigare.

I veckan mottog jag ett par leveranser med flugbindningsmaterial. Ett litet paket från Mistpool och ett från Taimen, båda två ytterst kompetenta e-butiker där våra svenska motsvarigheter har mycket att lära, tänker då främst på att kunna se vad som finns på lager, betalningsmöjligheter och produktinformation. Både Wittlock och Capricorn har nya e-butiker på gång och jag har förhoppningar på att de båda har sneglat på bland annat Mistpool och Taimen när de planerat deras nya internetlösningar. Vi får se …

I paketet från Taimen fanns dubbing dispenser #2 av min nya favoritdubbing – Wapsi Super Fine. Jag har sedan tidigare dispenser #1 av samma dubbing så det var kul att spana på de nya färgerna av det här ytterst lättdubbade materialet och få inspiration till nya flugor. Och inspirationen kom i form av en nattsländepuppa där färgen med det passande namnet ”Cinnamon Caddis” var en av huvudingredienserna. Resultatet blev ganska ”gulligt” om jag får säga det själv och jag ser fram emot att även skapa den i andra färger än kanel – jag har redan en grön och en grön-brun variant i tanken. Något jag antagligen återkommer till …