Det finns flugor som man vet fungerar så fort man tittar på dem, nedanstående mönster är ett sådant.

Ibland läser jag om flugmönster som jag bara måste försöka binda och senare fiska med. Med inspiration från Andreas Lestanders artikel på EdgeFlyFishing.com och det faktum att jag av misstag fick en ask Patridge CZ i storlek 14 i en leverans satte jag mig igår kväll och försökte mig på det här spännande mönstret.

Det är tillsynes en ganska ”enkel fluga” som bara egentligen innehåller dubbing och rib, men att få till en någorlunda taperad kropp med ett hårigt dubbingmaterial kan vara knepigt. Jag började att binda upp några stycken med naturfärgat harhårsdubbing men började snart att variera med andra håriga material. Till skillnad från mönsterbeskrivningen har jag då använt den tyngre Partridge CZ kroken och ribbat med en rund guldfärgad tinsel. När jag släckte lampan för kvällen hade jag producerat 12 st fiskfångare – 4 i naturfärgat harhår, 4 i mörkbrunt ekorrhår och 4 olivfärgade i den spikiga dubbingen från argentinsk hare.

En djupgående fluga som jag ser fram emot att presentera för fisken kommande säsong.