Ibland händer saker och ting ganska oväntat, ibland är det bra och ibland är det mindre bra. Vid ett samtal med mina föräldrar på telefon igår kväll fick jag veta något oväntat, och det var bra. Mycket bra!

För ett år sedan flyttade mina föräldrar från där jag växte upp i Norrköping tillbaka till sina uppväxttrakter i de södraste delarna av landet. Då vi fick tillökning i familjen i våras har vi (min familj) inte haft möjlighet att ännu åka ner och hälsa på dem, men de har givetvis varit hos oss på västkusten då både jag och brorsan med familj placerat oss här. Men nu i slutet av februari planerar vi att äntligen åka ner till dem, givetvis väldigt trevligt på alla sätt, även om vår yngste inte tycker att bilåkande är det allra trevligaste.

Igår kväll pratade jag med mamma om diverse detaljer inför vårt besök och hon avslutade samtalet med att nämna att pappa även ville prata med mig, ”något om fiske förstås”. Pappa tog luren och sa att han ville ha lite flugtips, då han skulle fiska till helgen. Det tog några sekunder innan jag förstod vidden av nyheten … Han är med i en fiskeförening i Karlshamn, där de bor, och de skulle tydligen ha premiär i deras strömmande vatten till helgen, i fiskeföreningen har de två sjöar och en längre centralt belägen strömsträcka där de utplanterar fisk kontinuerligt samt sköter om biotopvård.

Hur som helst så ska pappa fiska till helgen och jag är givetvis glad för honom och samtidigt väldigt avundssjuk. Dock skall jag ju ner till dem om några veckor och då tar jag med mig utrustningen, lita på det! Och utan att känna till vattnet, så tror jag mycket på de här flugorna samt färgglada streamers. Så, som det ser ut nu kan det alltså bli en februaripremiär för mig i år. Underbart!