Fishpond Tomahawk

Jag är en vän av ordning. Även om jag tycker att mycket gott kan komma ur kaos så när det kommer till mina prylar är jag pedantisk.

Jag gillar att ha min omfattande musiksamling prydligt sorterad i bokstavsordning och i gott skick. Och jag har mitt flugbindningsmaterial förpassade i två större lådor på en hylla som jag plockar fram när jag skall binda och ställer undan när jag inte binder. Och på flugbindningsbordet är det allt som oftast rent från fjädrar och annat spill. Mer information om min flugbindningshörna finner du här.

Om du reser med din flugbindningsutrustning eller är som jag, en vän av ordning och reda, så har Fishpond en nyhet för i år som kanske är något för dig (och mig). Fishpond är ju ett bekant varumärke för de allra flesta flugfiskare, med en kollektion av bra och användarvänliga bärsystem. Den nyhet för 2011 som jag nämner är alltså tänkt för oss som inte bara flugfiskar utan även binder våra egna flugor. Man kallar ”systemet” Tomahawk Fly Tying Kit och är alltså en bärväska eller förvaringsväska för ditt flugbindningsmaterial. Jag har ett tag funderat på en enkel och smidig lösning och kanske denna är något för mig? Jag är dock lite osäker på hur mycket som får plats i den, men jag blev mycket nyfiken och hoppas jag springer på en svensk butik där man kan spana, klämma och känna på den snart. Om du också blev nyfiken så finns det en del recensioner från USA redan publicerade på ”nätet”, den bästa jag hittat är den här.