Tying Emergers

För de som följt mina äventyr här på ”bloggen” vet att jag älskar kläckare, både att binda och att fiska med.

I många fall fiskar jag hellre med en kläckande imitation än den färdiga imitationen av sländan som står på vattenytan. Detta har utvecklats under några års experimenterande vid vattnen då fisken hellre sörplat i ytfilmen istället för att ta mina färdiga imitationer. Kläckare anser jag också ”lättare” att fiska med och presentera för fisken och jag tror att fisken i många fall hellre tar en mer försvarslös kläckare än den flygfärdiga sländan, vi kan ju som människor inte vara ensamma om att vara bekvämt lagda? Sen finns det givetvis undantag, då fisken endast tar den sländan i det stadiet i den färgen och den storleken.

Under cirka ett års tid har jag letat efter boken Tying Emergers av Jim Schollmyer och Ted Leeson, men boken har varit svår att finna. Boken är ”out of print” och de begagnade exemplar som funnits till salu har varit väldigt dyra om man räknar in frakten från USA (där de tillgängliga exemplaren oftast finns). Jag har även lagt ut lite intresseförfrågningar på diverse relaterade forum om att jag är nyfiken på att köpa den här boken och inte heller det har gett något. Men så idag på lunchen satt jag och surfade på Mistpool och höll på att sätta kaffet i halsen när jag hittade boken där av alla ställen. Jag handlar frekvent på Mistpool – bra utbud, bra priser, snabbt, enkelt och effektivt, men har inte sett, eller letat efter boken där tidigare. Ibland är lösningen närmare än man tror och vet.

Vad jag vet om boken är att många ser den som den heliga gralen för oss kläckarintresserade. Fullmatad med finurliga och fina imitationer av dag- och nattsländor i kläckarstadiet. Många och bra foton, bra beskrivningar av tillvägagångssätt och materialförklaringar. Jag ser verkligen fram emot att förkovra mig i den här boken och börja binda och mixtra med de mönster boken beskriver.