Finally – den som söker han finner

Tying Emergers

För de som följt mina äventyr här på ”bloggen” vet att jag älskar kläckare, både att binda och att fiska med.

I många fall fiskar jag hellre med en kläckande imitation än den färdiga imitationen av sländan som står på vattenytan. Detta har utvecklats under några års experimenterande vid vattnen då fisken hellre sörplat i ytfilmen istället för att ta mina färdiga imitationer. Kläckare anser jag också ”lättare” att fiska med och presentera för fisken och jag tror att fisken i många fall hellre tar en mer försvarslös kläckare än den flygfärdiga sländan, vi kan ju som människor inte vara ensamma om att vara bekvämt lagda? Sen finns det givetvis undantag, då fisken endast tar den sländan i det stadiet i den färgen och den storleken.

Under cirka ett års tid har jag letat efter boken Tying Emergers av Jim Schollmyer och Ted Leeson, men boken har varit svår att finna. Boken är ”out of print” och de begagnade exemplar som funnits till salu har varit väldigt dyra om man räknar in frakten från USA (där de tillgängliga exemplaren oftast finns). Jag har även lagt ut lite intresseförfrågningar på diverse relaterade forum om att jag är nyfiken på att köpa den här boken och inte heller det har gett något. Men så idag på lunchen satt jag och surfade på Mistpool och höll på att sätta kaffet i halsen när jag hittade boken där av alla ställen. Jag handlar frekvent på Mistpool – bra utbud, bra priser, snabbt, enkelt och effektivt, men har inte sett, eller letat efter boken där tidigare. Ibland är lösningen närmare än man tror och vet.

Vad jag vet om boken är att många ser den som den heliga gralen för oss kläckarintresserade. Fullmatad med finurliga och fina imitationer av dag- och nattsländor i kläckarstadiet. Många och bra foton, bra beskrivningar av tillvägagångssätt och materialförklaringar. Jag ser verkligen fram emot att förkovra mig i den här boken och börja binda och mixtra med de mönster boken beskriver.

 

6 reaktioner till “Finally – den som söker han finner”

 1. UPPDATERING – Det verkar nu att i och med mitt inköp att boken är slutsåld även på Mistpool. När man går in på sidan där boken finns/fanns så står det ett negativt lagersaldo. Jag hoppas nu att det inte var en ”diff” i deras lager och att jag verkligen får min bok – livet är spännande …

 2. Japp, du verkar ha köpt sista ex:et, jag blev också sugen.
  Men jag får höra ditt utlåtande om boken och söka vidare.
  Om nu inte det var fel på lagerstatusen som du befarar. Då får vi söka vidare ihop.
  Mistpool brukar det vara ordning på så jag tror du kan vara lugn.

  /P

  1. Ja, den boken skall vara grym och täcka det mesta inom kläckare. Den senaste tiden har jag funderat mycket på nattsländekläckare och den här boken är full av dem 🙂

   Jag har fått ordern bekräftad från Mistpool, men inget leveransbesked ännu. Så jag är fortfarande lite nervös så …

   Synd dock att boken inte har en spiralrygg – smidigt med sådana vid städet. Men man kan inte få allt.

   Från Europa (amazon.co.uk) kan du handla den spiralbundna boken för £110 ( och den ”vanliga” för £64.

   Däremot från USA (amazon.com) kan du handla den ”vanliga” för $45 – vilket inklusive frakt bör bli detsamma som från Mistpool.

   Sen kan man säkert spana runt i diverse begagnatshopar och nätantikvariat.

 3. Packad och glad! Har nu fått en bekräftelse från Mistpool om att min beställning är packad och redo att skickas. Ljuvliga tider!

  Beställde Partridge CZ krok i #14 samtidigt. Tänkte binda upp ett gäng Flashbacks inför säsongen.

Kommentera