Desire - Längtan

Oj! Titta vilket hot-spot! Skrek jag instinktivt ut i bussen, när jag fick syn på en isfri del av ett öppet strömmande vatten utanför bussfönstret. Ingen förstod vad jag menade …

I förra veckan var jag med arbetet på halabaloo i Sälen/Lindvallen. Jag arbetar i en väldigt konjukturskänslig bransch, så när det är tuffare tider är det stora besparingar och när det är bättre tider så är det helt enkelt bättre tider. Bjud- och belöningsresor är då givetvis inslag i de bättre tiderna. Jag är inte längre någon aktiv skidåkare så jag såg fram emot några dagar av extremt lugn, något som är väldigt exotiskt som heltidsarbetare och småbarnsförälder. Vi bodde på ett fantastiskt hotellkomplex med tydliga och trevliga inspirationer från amerikanska diton och i detta komplex fanns även ett väldigt trevligt spa. Behöver jag säga att jag knappt var utanför hotellet på tre dagar, undantaget en tyrolerafton uppe i toppstugan. Mitt mål med dagarna var alltså inte skidåkning utan lugn och ro, och det fick jag. Skönt!

På vägen upp i bussen från Göteborg, när Värmland blev Dalarna blev jag mer och mer intresserad av naturen utanför och då främst givetvist isläget. Och is fanns det gott om, men på sina ställen fanns det isfria delar av de strömmande vattnen jag kunde se. Och givetvis föll jag i ”sjuka direkt” och började fundera på flugval och annan taktik för om jag inte satt i en buss utan istället stod taktiskt klädd vid strandkanten. Tålamod är inte alltid min starkaste sida, men jag vet att ännu bättre tider kommer, när jag kan fiska igen och det kan jag göra oavsett konjuktursläge. Jag skattar mig lycklig som har viktigare saker än arbete och karriär att bry mig om, min inställning till arbete är att jag gärna arbetar hårt och bra och alltid gör mitt bästa, och detta för att kunna ha en bra fritid.

Tiden går extremt långsamt just nu tycker jag. Januari är en lång månad, februari är kortare och mars innebär att det bara är veckor kvar till havsöringspremiären i april. Och när det är april är vi ju igång igen … I veckan tänkte jag fortsätta och slutföra mina små Paraduns i krokstorlek 20, jag har några färger kvar. Sen har jag Spent Spinners och Flymfer kvar på checklistan inför säsongen. Sen är jag och mina flugaskar redo igen!