Paradun - Amber

Nu har vi ett nytt år och en ny säsong blir allt mer verklig, dock är det fortfarande vid flugbindningsstädet som säsongen är aktiv.

Jag nämnde för några inlägg sedan att mina torrflugekrokar i stort sett var slut. Min favoritkrok för det ändamålet är Tiemco TMC 103-BL, det är en tunn krok med ett brett gap och som trots att den är hullingslös krokar fisken mycket väl, i alla fall vid de tillfällen jag använt den. Och i veckan kom det en laddning med leverans av just denna krok i storlek 12, 14, 16, 18 och 20. Vakna läsare undrar nu var jag fått tag på den här kroken i de storlekarna, för Tiemcos original har ju av någon anledning (?) udda storlekar (t ex. 15, 17, 19) på den här kroken. Jo, Phil på flytyingboutique.com har ”kopior” av den dyrare originalkroken som man kan köpa i olika förpackningar med olika många krokar i. Den aktuella kroken är från Japan och enligt uppgift är den producerad i samma fabrik och i samma maskiner som originalet, det som skiljer skall endast vara förpackningen. Det skall bli mycket spännande att fiska med den här ”kopian” och ikväll fick jag möjlighet att sätta mig en stund vid städet och binda upp lite Paraduns på den.

Jag gillar att binda Paraduns och jag gillar att presentera den för fisken, den landar mjukt och rätt och imiterar dagsländan i dunstadiet på ett, enligt mig, perfekt vis. Flugan på bilden är i krokstorlek 20.

  • Tråd: Sheer 14/0
  • Krok: Flytying Boutique ”103BL”
  • Stjärt: Mayfly Tails (delad i tre på det här finurliga viset och några duttar med tusch)
  • Kropp: Wapsi Superfine i färgen Amber
  • Thorax: Ekorre i färgen Burnt Orange
  • Vinge: Tiemco Aero Dry Wing
  • Hackel: Silver Badger