Förtyngda Corixor

Det finns flugor och imitationer som alltid är gångbara i de flesta vattnen. Harörat och flicksländenymfen är ju sådana, men vi får inte glömma Corixan.

Jag är i full gång att binda en uppsättning av Paraduns i mindre storleker, ett enkelt och hett mönster när fisken plockar duns i olika storlekar på vattenytan. Jag har tänkt att binda upp ett gäng i mindre storlekar (#16-20) i några olika färger. Dock är mitt krokförråd för torrflugor i de här storlekarna i stort sett slut så jag har beställt hem ett gäng Tiemco 103BL. I väntan på leverans av dessa satte jag mig idag vid städet utan att veta vad jag skulle binda. Jag öppnade min nymfask och spanade efter inspiration och då fick jag syn på ett par slitna Corixor, jag kastade dem och bestämde mig för att binda upp nya. Det är kul att fiska med Corixor och det är ganska kul att se dom paddla fram i vattnen. Det är förståeligt att de i engelskspråkiga länder ibland kallas för ”Boatsman”, de ser verkligen ut som en eka i miniatyr med en person i god kondition vid årorna.

Jag band upp både förtyngda och oförtyngda i storlek 14 och 16, för olika vatten och fiskesituationer. Fly-Rite #1 till kroppen, fasanstjärt för skal och ben och bindtråd för ribbing. En kul fluga att binda och fiska med och verkligen en fluga som bör finnas med på varje fisketur.

Låt dig inspireras vid bindstädet av Nick Cave & The Bad Seeds nedan. Låten är Into My Arms från det ytterst kompetenta, stämningsfulla och vackra albument The Boatsman’s Call från 1997.