Tant Grön version 1.1

Det är dagen före nyårsafton och jag borde befinna mig i Norrköping för att fira nyår tillsammans med goda vänner och deras familj, men kr0ppen ville annat.

På eftermiddagen i tisdags började jag frossa och känna mig hängig och natten till onsdagen blev en riktig pärs med feberfrossa och febervärme om vartannat samt ett halsont som jag inte kommer ihåg att jag haft förut. Så de senaste dagarna har varit minst sagt lugna, mest legat i sängen eller i soffan med datorn i knäet och tittat på Stargate SG-1 avsnitt, läst böcker och gamla nummer av Flugfiske i Norden. Men idag mitt på dagen efter att jag druckit nyponsoppa (har svårt att svälja något annat än flytande) till lunch och den Ipren jag lyckades svälja innan soppan kickat in satte jag mig en timma vid bindstädet. Jag ville hitta en annan krok att binda små duns med Polychenille med, jag fastnade vid den mångsidiga Partridge 15BN Klinkhammer och jag är nöjd med resultatet.  Jag hade fem krokar kvar i den minsta storleken (storleken 20) och band upp duns i en ljus olivgrön färg. Vid användandet av den här kroken ligger flugan ännu bättre i vattnet än vid användande av en klassisk rakskaftad torrflugekrok, krokningsegenskaperna bör även förbättras avsevärt.

Det här blev nog den sista flugan bunden av mig i året 2010 och jag ser redan fram emot de första år 2011, jag ser även fram emot att bli frisk. I natt när jag låg vaken och feberyrade funderade jag lite på hur jag kan förbättra och förenkla bindningen av stora majflugor, jag tror jag kom på en lösning som i alla fall verkar vass i tanken. Men mer till detta nästa år. Gott slut och gott nytt år önskar jag alla läsare (förutom de försäljare av tveksamma prylar och tjänster som postar spam och spam-kommentarer som jag manuellt måste gå in och ta bort).

PS! Nedan finner du en fantastisk sång från ett av de bästa albumen på 1990-talet, October Rust från Type O Negative. Jag vill på detta sätt hylla gruppens frontfigur och en fantastisk rockpoet som tyvärr gick bort i år – Peter Steele R.I.P.