Efter att kläckarasken nu är fylld till bredden med olika mönster, storlekar och färger passade jag på att binda lite dagsländor i dunstadiet.

Chokladaskens lock är öppet, glöggen rykande het, granen är klädd och runt bindstädet har jag bullat upp med André Bruns Polychenille i olika färger. Tanken var att hinna med att binda lite sländor i julstöket. Polychenille är ett intressant material, flugorna är ganska snabba att binda, de flyter bra och rätt. Jag medger att jag inte alls fulländat tekniken, det gör man väl aldrig antar jag, men imitationerna blir bättre och bättre (tycker jag). Jag hade helst sett att jag haft tillgång till en böjd krok, men de har gått åt till kläckarna allihopa, så jag fick binda på en rak torrflugekrok. 5 sländor var i färgerna grått och gult hann jag med nu ikväll innan jag kom på att jag hade några julklappar kvar att slå in. I mellandagarna hoppas jag hinna med att binda samma mönster i ytterligare några färger. Kul slända att binda, kul slända att fiska med.