Kläckarasken

Äntligen är min ask med kläckande dagsländor klar så nu är det bara att invänta våren och kommande säsong.

Att ha influensa och ögoninflammation är ingen höjdare direkt, positivt den här sjukperioden var dock att jag fick ett par välbehövliga timmar vid städet. Jag har bundit kläckare i olika varianter i någon månad nu, och äntligen har jag fyllt asken. Alla regler har ju undantag heter det ju och det gäller även detta. De allra största kläckarna som skall imitera Danica och Vulgata har jag förpassat i asken som är helt vigd till dessa vackra och magiska sländor.

Tant Grön

Jag har lyckats vända på dygnet något när jag varit hemma från jobbet nu i några dagar, sovit på dagen och haft det svårare att somna på kvällen. I natt låg jag vaken och tänkte på kläckare, säg det inte till någon för då kommer de nog med tvångströjan. Jag tänkte på de kläckare jag bundit och försökte klura ut om man kunde kombinera dem och skapa en ny (?) fluga. Räknar du får om du inte kan somna? Resultatet av mina funderingar och önskan om att somna ser du på bilderna. Jag tror på den, jag har kastat den i badkaret och frigolitkulan gör att den endast den är ovan ytfilmen. Flugan är bunden på en Kamasan B400 i storlek 12, Nymph Rib, strutsherl, hare, CDC, frigolitkula och damstrumpa är ingredienserna. Vad tror du? Kan det vara nåt? Jag har bundit den i brunt och grönt och tänkte se om jag får tid att även göra några gråa dylika senare i helgen.

Tant Brun

Dagens längre session vid städet gjorde mig mycket gott, jag känner mig pigg igen och febern har försvunnit. Så i kväll skall friskförklaringen tillsammans med färdigställandet av kläckarasken firas med pepparkakor, Stiltonost och gott portvin. Cheers and tight lines!