Svart kopparnymf

Igår fick jag en liten ”goody-bag” på Posten från Finland, i mina kretsar innebär det en leverans från Mistpool.

Leveransen innehöll krok för framtida nymf- och flymfsessioner vid städet, en box med hardubbing i 12 olika färger, oval rund guld tinsel i två olika tjocklekar samt svart koppartråd (Ultra Wire UTC). När jag band kopparnymfer i förra veckan upptäckte jag att den svarta koppartråden var slut och därför kunde jag inte binda nymfen i den färgen. Men nu är det gjort och resultatet ser du på bilden här bredvid. Nymfen är väldigt enkel och snabb att binda så fem stycken av den här snabbsjunkande och giftiga nymfen tar endast en halvtimma för mig vid städet.

Svart koppartråd, ”skalle” i matchande färg och ett thorax av (i det här fallet) Ice Dub i färgen Peacock Black. Ett tips är att ha ett starkt och snabbtorkande super-duper lim tillhands vid bindning av den här flugan. Jag använder Zap-A-Gap ganska frekvent i min flugbindning, i det här fallet adderar jag lite ”Zap” på bindtråden när jag fäster in koppartråden framme vid ”skallen”. Ett annat exempel där limmet fungerar perfekt är när man säkrar hacklet runt polyvingen på en Klinkhammer, ett tunt lager superlim någon centimeter på bindtråden är allt som krävs.

I skrivande stund är jag sjuk, jag har ”åkt på” någon influensaliknande historia och känner mig inte allt för stark. Jag sover, äter, hostar, nyser och binder flugor – tur att man har en stillsam hobby så här års. Till kvällen ska jag, om jag orkar, sätta mig vid städet och binda Klinkammers, jag har lite idéer för dem som jag vill prova. Jag återkommer, med andra ord.