Vosseler Xpert Clip

Det är kul att ge julklappar och det är givetvis även kul att få, men allra roligast är det nog ändå att köpa julklappar till sig själv.

Jag har ett tag sneglat på verktyget från tyska VosselerXpert Clip och i förra veckan slog jag till på en beställning och igår låg det ett kuvert på hallmattan när jag kom hem. Så det var med stor andakt jag satte mig vid städet igår kväll och började laborera med det här lilla geniala verktyget. Jag har ju som de flesta andra som delar min passion använt Marc Petitjeans Magic Tool och den fyller ju helt klart sin funktion på ett ypperligt sätt. Men den är inte bäst, det är Xpert Clip, det kan jag konstatera efter en kvälls laborerande vid städet. Xpert Clip känns mer gedigen i handen, vinklingen av ”armen” gör att det är überenkelt att samla ihop cdc- eller andra fibrer och du har full kontroll på fibrerna och kan mycket enkelt samla dem för att skapa en bunt för t ex. en vinge eller vingsäck eller för att montera in fibrerna i en bindtrådsöggla. Jag testade både med marabou, höna och CDC och det kändes som en helt ny värld öppnat sig.

Vosseler Xpert Clip skall även vara till stor hjälp vid flugbindning med diverse hår som material, det har jag inte testat ännu men av bilderna och beskrivningen på t ex. den här webbsidan är den det bästa tillbehöret som finns. Så om du letar efter en julklapp till dig själv och din flugbindning kan jag varmt rekommendera den här tyska innovationen från välrennomerade Vosseler. Köp den hos Phil Holden i hans Flytyingboutique.