Att det inte alltid är varmt när vi står vid eller i vattnet är ju ingen nyhet direkt, men nu finns det nya passande jackor för ändamålet.

Till årets säsong släppte Loop sin snygga och funktionella Streamer jacka och nu har Guideline följt efter och lanserar nu sin Kisu jacka. Specifikationerna ser snarlika ut, så även design, och de är båda riktigt snygga om du frågar mig. Loops jacka kommer i två olika färger (Copper och Sponge) medans om du föredrar Guideline får ”nöja” dig med ett utbud i en färg jag inte hittar någon beskrivning på, men som ser grå-grön(?) ut. Man stoltserar båda med en jacka som är lätt, tål vatten och vind, torkar snabbt och tar liten plats i packningen om du viker ihop den.

Jackorna ser underbart sköna och funktionella ut och jag hade säkert mer än välkomnat vilken utav dem i april när jag stod och huttrade utmed västkusten med silver i blicken. Men är de verkligen lika tåliga som en vadarjacka? De ser ju ut som vilken snygg lättare dunjacka som helst och tanken på att gå ner i saltvattnet med den känns konstig. Någon som provat?