XXL Sisjön Göteborg

Söndagar brukar innebära veckohandling av mat på Coop Forum för familjen, idag föll lotten på mig att åka och handla.

På väg i bilen kom jag på att den nya stormarknaden för sport- och vildmarksprylar, XXL , öppnade i samma område i torsdags så jag bestämde mig för att åka dit innan jag börjar handscanna matvaror. Väl på plats undrade jag om jag inte kommit fel och hamnat i Ullared, för det var kö för att komma in i butiken?!? Kravallstaket var utplacerade och ett inhyrt vaktbolag hade ett tio tal man på plats för att säkerställa att ingen tjuvade före i kön och längst fram stod det en välvuxen man/vakt och snackade i walkie-talkie. OK. Släpp in tio till! Medans jag väntade på att jag skulle vara en av de tio som fick lov att gå in i butiken funderade jag över om flugfiskeavdelningen som jag hört skulle finnas där inne tillhörde sport eller vildmark och hur man lyckats få använda namnet XXL när Stadium XXXL har sitt varuhus några lyckade kast med tight linbåge bort.

Till slut kom jag in i butiken och förvånades över hur bra och vilket trevligt sortiment man hade, välkända och välrenommerade märken till klart bra priset. Trevligt! Ett par nya vattentäta vandrings-/vildmarkskängor plockade jag åt mig innan jag hamnade på avdelningen där jag känner mig mest hemma. Guideline och Orvis (!) dominerade flugfiskeavdelningen, priserna på spön, vadare och annat från Guideline var de samma som man vant sig vid från fackhandlare däremot var priserna på Orvis, och då speciellt spön, väldigt mycket billigare. Ett drömspö för mig är Orvis ZG-Helios och vid en snabb jämförelse var det 2500 kr billigare på XXL än vad jag sett någon annanstans i landet.  Jag förbarmade mig över att jag inte behöver ett nytt #4 spö och att jag faktiskt trivs ypperligt med mitt Guideline LPXe i samma klass. Men, vem vet om jag orkar stå emot lockelsen av detta fantastiska spö till det här priset när säsongen börjar och sländorna börjar kläcka?

Förutom Guidelines och Orvis sortiment hade man också bra priser på valda delar från C & F Design och deras ypperliga sortiment av flugaskar och verktyg. Jag stod länge och tummade på en Lanyard från C & F och en tillhörande flugask, men kom på mig själv att det ju faktiskt inte är säsong och att den investeringen kan vänta några månader. Från det relaterade sortimentet plockade jag dock åt mig en flaska Zap-A-Gap som jag använder en del i flugbindningen och det är det ju säsong för och min nuvarande flaskas innehåll har torkat efter att jag glömde skruva på locket härom kvällen.

Jag tog sikte mot kassorna för att göra rätt för mig och möttes av en ny kö. Inte varje dag man köar för att komma in och köar för att få betala. Min bedömning är dock att det var en trevlig affär och ännu trevligare att det fanns flugfiskeprylar i sortimentet och att det till ett klart konkurrenskraftigt pris. Men det kändes nog lite konstigt ändå att stå och vicka på ett kvalitetsspö från Orvis i samband med en storhandling.