Flugfiskefilm på bio

Är precis hemkommen efter en helkväll med flugfiskefilm och jag är givetvis full med intryck, fantastisk fiskesugen och i ett allmänt rus.

För idag ägde Göteborgsupplagan av Rise – Fly Fishing Film Festival rum Bio Roy, den smala biografen belägen på turistfällan Avenyn. Eftermiddagen började på The Bishops Arms rakt över gatan med god mat, öl och fiskesnack. Som vanligt kom jag först till krogen, men Richard kom inspringandes kort efter mig och inom kort var stället fullt av folk som körde After-Work, men vid vartannat bord talades det om kläckningar och årets och nästa års fjällresa. Trevlig stämning med andra ord!

Det kändes konstigt att gå in på en biograf med ett hundra tal likasinnade, tänk att alla dessa är lika tokiga som jag. Jag har varit på flertalet Star Trek ”Conventions” och känslan var liknande, vi var alla där för att se film om det vi älskar och träffa likasinnade som delar passionen. Mäktigt!

Filmvisningen var uppdelad i två akter, den första var längre ”teasers” av kommande projekt (Jazz & Flyfishing, en film om permitfiske i Australien och en film om flugfiske efter permit, snook och dylika tropiska fiskar i Mexiko) och den andra delen innehöll det här årets festivals huvudnummer samt en annan längre godbit ur Gin Clear Medias utbud. Kvällens huvudnummer var den senaste i serien ”The Source filmer” – The Source – Iceland. Filmen är uppdelad i fyra delar, efter fyra olika fiskar – lax, öring, röding och havsöring. Och det är flugfiskeporr av högsta kaliber! Troféfiskar drillas och visas upp (på ett smakfullt och respektingivande sätt) samtidigt är filmen en hyllning till naturen, landskapet och till sporten. Rekommenderas! Kvällen avslutades med en halvtimmes förhandsvisning av The Source -New Zealand och den/det gjorde mig inte heller besviken.

Precis lagom till jag började få träsmak där bak tändes ljuset och jag såg fram emot att köpa några av filmerna till ett specialpris i foajén, men priset var 300 bagis/film och det kändes i häftigaste laget – kvällens enda besvikelse. Gin Clear Media var i Sverige förra året och nu i år och lovade att vara tillbaka nästa år med nya spännande filmer och projekt och jag lovar att komma även nästa år.

Island och Nya Zeeland står nu på att-göra-listan för framtiden.