Myggasken

Mitt projekt – Myggasken – är nu klart!

Mygga är ju egentligen ganska slarvigt uttryckt, för det handlar ju om imitationer av kläckande fjädermyggor, myggor, mindre dagsländor men många utav flugorna i asken kan ju samtidigt imitera både det ena och andra av det ”smått” som kläcker eller hamnar på vattnet. Som ni kan se på bilden handlar det om några olika varianter i olika storlekar och färger. Även TKK (Två Kopulerande Knott) och andra små svarta varianter finns med i den här asken – även de kan ju imitera annat smågodis som finns på vattenytan.

Bäst fiskfångare för mig säsongen 2010 har varit varianter ur just den här asken samt flugor från min Flicksländeask. Just Flicksländeasken återkommer jag till inom kort. Likt Flicksländeasken är Myggasken aktuell i packningen under hela säsongen, även om högtid är vår och höst.

Kläckare – Kamasan B100, Pearsalls Gossamer Silk, Squirrel med SLF, CDC
Kläckare – Kamasan B100, Lagartun Mini Flat Braid, Pearsalls Gossamer Silk, Squirrel med SLF, CDC
Mygga eller dylikt – TMC 103 BL, Hends Body Quill, CDC Puff, CDC