Igår söndag var det dags för höstens arbetsmöte i ”klubben”. Det skall krattas, klippas, rensas, byggas och städas – som kontorsråtta känner man sig alltså ganska vilsen. Men jag hugger gärna i och hjälper till, trevligt umgänge är det hur som helst. Min lott föll på att hjälpa till laget som tog upp flyt- och handikappbryggan i den ”stora sjön”. Min äldste son är väldigt fiskeintresserad, något jag givetvis är mycket stolt över, och tycker det låter spännande med ”Pappas fiskeklubb” så han ville mer än gärna följa med. Han stod bredvid och tittade när jag var med och drog upp bryggan, han skrattade gott och skrek ”pappa, du tar ju verkligen i”.

Det var lite jobbigt att vara vid sjöarna och se de mycket spännande vaken över sjön och inte kunna fiska. Det är tillåtet att fiska i sjöarna ett par veckor till, men jag har nu insett att jag inte kommer att ha tid och möjlighet. Utan jag inriktar mig nu på att förlusta mig relevant litteratur, film och framför allt flugbindning.

I förra veckan var det DVD leverans från Danmark, nämligen filmerna The Fish & The Fly som jag nämnt tidigare. Jag har bara snabbt hunnit flukta på några scener och det ser verkligen lovande ut. De två DVD:erna är uppdelade i två olika filmer, en om fiske och entomologi och en om flugbindning. Flugorna ser über-heta ut och fisk- och insektsklippen likaså. Jag ser fram emot att förkovra mig mer i detta på torsdag när jag är gräsänkling hemma.

Min ”Flicksländeask” är nu klar. Det känns mycket bra! Jag har laborerat med olika mönster under året och kommit fram till en kombination som jag tycker ser mycket bra ut. Den inte bara ser bra ut föresten, den fångar fisk också, det vet jag då det var just en sådan som jag fångade årets sista fisk på i Hökensås förra helgen. Återkommer med det mönstret här inom kort. Det är kul när man börjar någonstans med ett ”grundmönster”, tar inspiration, provar nya material, förfinar och hittar på – och sen kommer fram till ett koncept som är lika effektivt att binda som den är att fånga fisk på.

Nästa projekt jag håller på med gällande flugbindning är att slutföra min ask för kläckande fjädermyggor, jag hoppas bli klar med den asken i veckan. Efter det skall jag sätta igång med mig kläckarprojekt, mer om det senare. Antagligen kommer jag även att binda några flugor från ovannämnda filmer, exempel på de ser ni på bild i det här inlägget – Midge Pupa och Wiggle Tail Nymph.