En öl vid Tännån - juni 2009

Veckan efter midsommar 2009 var jag och Per uppe i Tännäs för en flugfiskevecka i den övre sträckan av Tännån.

Trakten är otroligt vacker och vattnet är bra och har en grym potential för främst harr. Nu är ån hotad och jag är väldigt oroad!

I går kväll när jag låg i sängen och spanade på ett avsnitt av Heroes i min iPhone pep det till i telefonen som det gör när jag fått ett e-mail. Jag spanade direkt och det var ett mail från Per med många utropstecken i. Mellan utropstecknen kunde man läsa bl. a. ord som ”Tännån” och ”kraftverk” , jag följde länken han bifogade i mailet och jag hamnade i en nyskapad tråd på Edgeforum. I tråden hänvisar man till en artikel i en lokaltidning som nämner att man planerar ett nytt kraftverk i Tännån. I artikeln står det att den befintliga kraftstationen från 1940-talet ska rivas och den nya kommer att placeras cirka 70 meter nedströms den nuvarande anläggningen. Jag vet exakt vad de här 70 metrarna innebär och det är inte roligt varken för oss som flugfiskar, för fisken eller biotopen i området.

Vattenkraft – Grön engergi = falsk marknadsföring

Om du vill att din röst skall bli hörd i denna och liknande situationer tycker jag att du skall besöka den här sidan.