Den senaste tiden har det inte blivit så mycket fiske som jag hade hoppats och det känns speciellt bistert då det nu verkligen är högsäsong och häftig action vid vattnen. Men, men … det finns ju saker som är viktigare och förmågan att prioritera besitter jag.

Så istället för att fiska har jag varit ganska aktiv vid bindstädet, och det är ju inte det sämsta det heller. Jag har nu fyllt min ”myggask” med imitationer av fjädermyggor i olika stadier. Jag har även bundit ett tiotal av flugan ni ser på bilden ovan – Caddis Emerger. Bindbeskrivningen hittade jag i 2009 års utgåva av Hatches Magazine som är en fantastisk publikation. Svår och dyr att få hit till Sverige men om du tar genvägen via Phil och hans Flytying Boutique och även köper något annat samtidigt så blir det ju klart prisvärt. 2010 års nummer (Fall 2010) av Hatches väntar jag hem kommande vecka, det ska bli mycket spännande. Bindbeskrivningen av den kläckande nattslända finns ursprungligen i boken Tying Emergers av Leeson och Schollmeyer , en bok som jag gärna skulle vilja ha i min ägo. Om du har den och inte behöver den får du gärna höra av dig till mig, boken är nämligen out of print sen ett tag.

Jag gillar verkligen det här mönstret. Den är ganska okomplicerad att binda, flyter bra och rätt och den syns även förträffligt i stilla men även i strömmande vatten. Kroken jag har bundit den på är en Kamasan B100 i storlek 14, kropp 1 är av haröra och kropp 2 av Ice Dub (Tan) och vinge av Elk. Flugan ska vara hårig och burrig, men innan jag binder på vingen kammar jag till kropp 1 och 2 bakåt med en borste. När vingen är fastbunden och överskottet tillklippt täcker jag med ytterligare lite haröra. En lämplig slutfinish, enligt mig, är att förbehandla den yttersta vingspetsen med lite Water Shed. Prova den du med, vettja!