Kläckande fjädermygga

Att fiska med kläckande fjädermyggor är något jag mer och mer uppskattar. När jag sitter vid bindstädet och binder de här drömmer jag mig bort till den morgon och förmiddag i våras vid Prinsasjöarna på Hökensåsområdet då Per och jag stod och drillade fisk efter fisk på just de här flugorna. Extra kul var det att vi fick avsluta en mycket trevlig helg med att drilla en varsinn pigg fisk samtidigt.

Det här grundreceptet för kläckande fjädermyggor tycker jag är kanon! De flyter perfekt med hjälp av CDC-puffen, är lättbundna och Kamasan B100 är en ypperlig krok för ändamålet och även till dagsländekläckare. Enda ”problemet” är att krokarna endast går ner till storlek 16, så till ännu mindre kläckarimitationer anser jag Daiichi 1130 Curved vara väldigt prisvärd.

På bilderna ser du riktiga ”fiskfångare” i storlek 16 med kropp och ribbing av bindtråd, thorax består av ekorre och SLF samt en grå CDC-puff som flytkudde. Nu ska jag bara hitta några vak att kasta mot också, förhoppningsvis sker detta på söndag.