I Danmark gör man inte bara fantastiska rusdrycker utan man är duktig på flugfiskefilm också. Många av oss är det väl som bland annat sett de fantastiska och pedagogiska filmerna om flugfiske efter havsöring. Från samma team, eller i alla fall från samma ”bolag”, WIDE OPEN, kommer till hösten två ytterst intressanta filmer. The Fish & The Fly 1 – Dry Flies och The Fish & The Fly 2 – Nymphs.

Djupare artikel om det här projektet kan man läsa om i aktuellt nummer av Flugfiske-feber. Teamet har fiskat på många mer eller mindre exotiska platser, placerat ut kameror under vattnet. Som jag förstår det handlar det om de små krypen vi imiterar – hur man fiskar dem och hur man binder dem. De två trailers som finns (se nedan) lockar i alla fall mig till köp, bättre underhållning i soffan på vintern får man leta efter.