Ett barn till i familjen innebär att utrymme blir en ännu större bristvara i vår mysiga 4:a. Man får tänka om, prioritera och optimera utrymmet och vad man ”måste” ha framme. Hela min omfattande CD-samling är digitaliserad och utdelad trådlöst i hemmet genom en Apple-TV och själva skivorna är paketerade och uppflyttade på vinden, endast vinylskivorna finns kvar nere i lägenheten, för de vill man ju verkligen inte digitalisera. Samma sak gäller alla de DVD-boxar jag har kvar (större delen av min DVD-samling sålde jag av på Tradera när Blu-Ray kom), det handlar om alla kompletta säsonger av samtliga Star Trek serier, The X-Files, Babylon 5, Seinfeld, Curb Your Enthusiasm, Star Gate SG-1 och Twin Peaks – allt detta har jag ”rippat ned” på en WD TV Live med tillhörande extern hårddisk. Ganska kul att en liten plastlåda som är lika stor som tre DVD-fodral kan ersätta en och en halv Billy hylla av boxar och förpackningar, och detta utan att tappa kvalitet. Kvar nere i lägenheten finns endast den Blu-Ray samling jag samlat på mig så här långt, men även där funderar jag på att sortera och sälja ut det som jag inte ”måste” spara, det som ”måste” sparas är konsertfilmerna och filmerna från DC Comics.

Så, CD- och DVD samling borta och där har vi ju nästan ett halv rum sparat. Kvar i ”detta” rummet fanns även ”den stora datorn” som min äldste son säger, en 27″ iMac – den är ju som en plasma- eller LCD-TV med dator och allt. Jag köpte ett fäste till den och den pryder nu en vägg i sovrummet som vilken kvalitetskonst som helst, endast ett litet bord bord framför den för externa hårddiskar, trådlöst tangentbord och mus.

Men hur ska vi göra med flugbindningshörnan? Den var ju också i detta fjärde rum. Efter lite grunnande, mätande och samtalande lyckades jag få igenom att ett väl placerat litet bord med ett flugbindningsstäd kan förhöja känslan i vardagsrummet. Detta med förutsättningen att fjädrar, dubbingpåsar och annat inte ligger framme förutom när man binder. Det stora problemet i detta projekt var att hitta ett litet bord som inte var allt för dyrt – den här gången kollade jag verkligen runt hos ”de andra” men betalkortet drogs till slut ändå hos IKEA. Jag fastnade för deras lilla ”skrivbord” Leksvik. Allt flugbindningsmaterial är förpassat i två lådor, en låda för naturmaterial och en för syntetiska, dessa tar jag fram vid bindningssessionerna.

Utrymmes- och optimeringsprojektet är nu slutfört. Och det är underbart för ”grabbarna” att ha ett varsitt rum, speciellt skönt är det givetvis för oss vuxna att ha två ställen att ”skyffla in” leksakerna i. LegoBamse tidningar och superhjältar i ett rum och Duplo, pekböcker och gosedjur i ett. Det är också väldigt trevligt att kunna sitta och binda flugor när de andra tittar på TV – då är ju jag också ganska social och med i samtalet.

Jag håller nu på att sondera mina flugaskar inför hösten och vinterns flugbindning. På att-göra-listan har jag noterat att jag skall fylla min ask jag har dedikerad för flicksländenymfer samt att jag skall binda kläckande fjädermyggpuppor i olika storlekar samt från två olika grundrecept fylla en ask med kläckare i olika storlekar och färger. Mer om detta längre fram.

Tight threads!