Spännande vatten i Cali, Colombia

Borta bra, men hemma bäst. En ganska sliten fras, men oj vad det stämmer …

Efter nästan en månad i Colombia är jag och familjen äntligen åter på svensk mark och nu är jag två barns far. Inte illa!

Den värsta fiskefebern botade jag med diverse litteratur i ämnet samt att jag laddat min iPhone med diverse flugfiskefilmer. Men när vi en dag åkte på en utflykt till en Country Club uppe i bergen fick jag lite ångest då det flöt en fantastiskt vacker ström ner från bergen. Sjuk som man är spanade jag ju direkt efter vak, insekter och intressanta djuphålor. Jag frågade vår guide om det fanns någon fisk och han sa att det visst fanns fisk, men lite längre upp i bergen där strömmen är både bredare och djupare. Jag vadade i alla fall ut och satte mig bakom en sten och lekte öring och svalkade mig ett tag, det kändes bra.

Men imorgon är det dags igen för lite egen kvalitetstid, fiske alltså. Jag har längtat efter Säveån sen vi lyfte från Landvetter för en månad sedan, men värmen ni har haft här hemma i Sverige har värmt upp min älskade å över 20 grader och då får/ska man inte fiska. Så imorgon efter lunch drar jag ut till klubbsjöarna. Jag förväntar mig inget toppenfiske så här i högsommaren, men bara känslan av att få vicka med spöet lite räcker. Lite extra krydda är ju att det är premiär för mitt nya spö (Guideline Fario 905-4) och lina (Guideline 4Cast), vilket givetvis ska bli väldigt spännande.