Flugfiske-Feber #1

Tidningen Fiske-Feber har ju funnits ett tag nu, och visst har det funnits artiklar om flugfiske i den, men de artiklarna har hamnat i skymundan av artiklar om göstrolling, mäskbollar och vobblers. Äntligen har förlaget bakom Fiske-Feber tagit sig i kragen och skapat en tidning ”utan drag” – Flugfiske-Feber är här! Första numret släpptes till försäljning idag och jag plockade upp mitt exemplar på Pressbyrån på lunchen.

Fotot är bra, stundtals väldigt bra, artiklarna är välskrivna och författarna är för oss invigda välkända, det är lagom mycket annonser, lay-out är klart godkänt. Jag tycker det skall bli mycket spännande att följa det här projektet framöver och kommer köpa lösnumren tills dess att man kan börja prenumerera till vintern. Varför kan man inte det nu?

De artiklar som jag tycker sticker ut och som jag ser fram emot att förkovra mig extra mycket i är artiklar om flugfiske efter stor abborre, historian bakom Pattegrisen, nattligt regnbågsfiske (artikeln utspelar sig i Hökensås) samt en artikel om flugfisket i NZ. När jag bläddrar genom detta premiärnummer finner jag också en hel del spännande flugmönster som jag skall spana på.

Det ingår även en DVD till tidningen, detta är något jag hoppas att man fortsätter med. Huvudinnehållet på DVDn är en film om flugfiske på Grönland, det ingår även några andra kortare filmer samt trailer på skivan.

Bra jobbat! Keep up the good work! Dock kommer nästa nummer inte förrän i mars 2011, det var tråkigt!