Lax från Shetlandsöarna

Min kompis Fredrik (till vänster på bilden) och jag arbetade tidigare på samma arbetsplats, jag är kvar och han har bytt. Hans nuvarande tjänst innebär att han är på resande fot då och då, företaget han arbetar på är ”inom det marina”, det innebär att hans tjänsteresor också är ”inom det marina”.

Vi träffades för ett par veckor sedan och då nämnde han att han skulle åka till Shetlandsöarna i ett ärende med jobbet.

-OK, sade jag, låter trevligt. Glöm inte att köpa hem en ovanlig och god whisky till mig.

Sen när jag som häftigast satt på jobbet i förra veckan med näsan intryckt i inkorgen kom det ett mail. Det var inget skrivet i det, men ämnesraden läste ”Lax till middag!” och den bifogade bilden ser ni ovan. Han vet att det skulle räcka för att göra mig grön av avund. Jag vill också ha ett arbete där jag kan få lägga vantarna på sådana firrar, en del byter upp sig. Grattis, Fredrik!

PS! Mannen till höger på bilden vet jag inte vem det är. Men jag gissar att det är kocken på båten, han ser också ganska nöjd ut.