Magnus

Vilken är din favoritfluga? Ja, det är en omöjlig fråga att svara på, oftast är det väl den man fått mest fisk på eller kanske den man senast fick fisk på. Men för havsöring här utmed västkusten är min favoritfluga helt klart Magnus (uppkallad efter skaparen av flugan Magnus Ting Mortensen).

Förutom att det är en bra fluga som gett mig några väldigt trevliga minnen om vårarna så är det också en relativt enkel fluga att binda. En saltvattenstålig krok (på bilden har jag använt en Coastal Streamer från Tellis Collection i size 6), hare till dubbing och lite blytråd under den, två hackelspetsar från tupp till stjärt och kroppshackel från samma tupp, ovalt silvertinsel som rib och bead chain ögon.

Jag brukar laborera med olika färger på dubbing och stjärt och hackel och ibland använder jag lite marabou i skrikig färg bakom ögonen.

Det skall bli underbart att få hälsa på Magnus igen till helgen. Tjena!

Läs mer om flugan och få en fin SBS (Steb-By-Steb) på hur du binder den här.