Keough Half Saddle

Flugbindningsmaterial köper jag lite här och där, men mest handlar jag på Mistpool(Finland), Wittlock (Sverige) och Taimen (Polen). Vad de tre leverantörerna har gemensamt är de tre vikta punkter jag alltid tittar på – sortiment, pris och service. Jag gillar att kunna göra en beställning per gång och inte flera beställningar per inköpsomgång, sortimentet är alltså väldigt viktigt för mig.

Vad jag främst behövde denna gång var torrflugehackel. Jag är absolut ingen professionell bindare så jag behöver inte det allra främsta materialet från Metz eller Whiting, utan jag har hittat, vad jag tycker är, den gyllene mittenvägen när det kommer till kvalitet – Keough. Vad jag uppfattar är detta ytterst prisvärda fjädrar, de finns i två olika kvaliteter och där väljer jag #1. En halv sadel för 200 kr, helt okej va? Jag har inte hittat de här paketen hos någon svensk handlare … någon som vet? Om någon har tips på svensk försäljare eller annat ”mitten-märke” på fjädrar med bra kvalitet uppskattar jag återkoppling, sänd mig ett mail.

När jag ändå höll på så köpte jag givetvis annat också – en del maraboufjädrar och krok, det är ju snart flickslände-nymf-säsong.

När vi ändå är inne på ämnet måste jag också tipsa om och rekommendera engelska Fly Tying Boutique, underbart sortiment och en riktig gentlemanna-service. Jag har handlat en del CDC där ifrån, både fjädrar och dubbing, fantastisk kvalitet.