AgentX

OK! Nu vet jag att säsongen är över. Jag har väl vetat det i några veckor nu, men nu är det definitivt då jag har preparerat mina linor inför vintern.

Jag har ju sen förra säsongen gått och blivit kär i RIO’s Gold linor och har provat diverse medel och kurer för mina Gold-linor i klass 4 och 6, men inte blivit riktigt nöjd.

Så jag tog tag i saken och nosade upp RIO’s egna “glidmedel” AgentX (som ju är det medel som appliceras på linorna i tillverkningen) och hittade ett bra pris ($20 inkl. frakt) på Ebay. Inte nog med att man fick en flaska Dunder Honung för linorna, ingick gjorde också speciella tvättlappar (?) för proceduren – så kallade Wonder Cloths. Fantastiskt! Nu vet jag vad Wonder Woman skulle använt om hon flugfiskade …

  1. Tvätta bort alger, smuts annan beläggning från linorna med en Wonder Cloth som du blött med vatten.Upprepa det ett par gånger.
  2. Applicera AgentX på en ny Wonder Cloth och vik den som en falafelrulle och kör linan genom paketet några gånger.
  3. Vänta 5 minuter.
  4. Ta ytterligare en ny Wonder Cloth och putsa rent din lina från överflödigt medel.
  5. Du har en helt ny lina.
Wonder Cloth

Av testet att döma är jag 100% nöjd med investeringen. Linan glänste oerhört fint och var hal som en oljad blixt!

Så, nu är linorna preparerade och de och jag väntar på våren.

Wax on, wax off …